nuottikirjat etnomusikologia laulukirjat viulu kitara mandoliini huuliharppu kantele lyömäsoittimet haitari didgeridoo huilu panhuilu autoharppu basso dulcimer säkkipilli

Etnomusikologia ja soittimet

THE NYCKELHARPA - PRESENT AND PAST/NYCKELHARPAN NU OCH DÅ + KASETTI
Kjellström-Ling-Ahlbäck-Fredelius. Englannin- ja ruotsinkielinen selvitys nyckelharpan alkuperästä ja eri tyypeistä sekä soittimen tieteellinen luokitussysteemi. Mukana kasetti, jossa 34 nyckelharpa-kappaletta, soittajina mm. Anders Stake ja Hasse Gille. 84 s.
23,-
AXEL SJÖLANDER - SPELMAN I GRÖNADAL + KASETTI
Magnus Gustafsson. Tunnetun ruotsalaisen pelimannin muotokuva: Elämänkertatietoja, musiikkinäkemyksiä, haastatteluita ym. Mukana kasetti, jossa 25 Sjölanderin soittamaa pelimannikappaletta. 82 s.
23,-
POLSKA DANCE IN NORDIC COUNTRIES/POLSKAN I NORDEN + KASETTI
Nyberg-Aksdal-Koudal-Nielsen-Koiranen. Englannin ja ruotsinkielinen selvitys Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa esiintyvästä polskasta. Sis. kasetin, jossa 40 arkistoäänitettä eri pohjoismaista lähdetietoineen. 56 s.
23,-
TRADITIONAL MUSIC IN IRELAND
Tomás Ó Canainn. Irlantilaisen kansanmusiikin koko kuva sean-nós -laulusta eri soittimiin. Runsaasti nuottiesimerkkejä. 145 s.
22,-
PAIMENSOITTIMISTA KISÄLLILAULUUN
H.Laitinen-S.Westerholm (toim). 10 mielenkiintoista artikkelia suomalaisesta kansanmusiikista, kirjoittajina mm. A.Asplund, E.Tulikari, O.Andersson, T. Leisiö ja H.Laitinen. 242 s.
10,-
A HANDBOOK OF MUSICAL INSTRUMENTS FROM EQ. GUINEA AND GABON
Åke Norborg. Lyhyen maantieteellisen ja historiallisen katsauksen jälkeen kirjassa esitellään järjestelmällisesti Equatorial Guinean ja Gabonin etniset soittimet. Kustakin instrumentista kuvataan rakenne, soittotekniikka ja käyttöyhteydet. Lopuksi esitellään alueen perinteiset yhtyeet. 469 s.
24,-
THE MUSICAL INSTRUMENTS OF THE EDO-SPEAKING PEOPLES OF SW NIGERIA
Åke Norborg.Edo-kulttuurin esittelyn lisäksi kirjassa käydään läpi Edo-soittimet ja niiden käyttöyhteydet. 219 s.
24,-
ETHNOMUSICOLOGY
Proceedings of the Second British-Swedish Conference on Musicology, Cambridge 5-10 August 1989. Seminaarijulkaisu, aiheina mm. turkkilainen, kreikkalainen ja ruotsalainen kansanmusiikki sekä klezmer. 371 s.
38,-
STUDIA ETHNOMUSICOLOGICA EURASIATICA 1
Ernst Emsheimer. Saksan- ja englanninkielinen artikkelikokoelma. Aiheina mm. munniharppu, mongolian kansanmusiikki, jouhikko ja useita artikkeleita shamaanirummuista ja saamelaiskulttuurista. 107 s.
20,-
STUDIA ETHNOMUSICOLOGICA EURASIATICA 2
Ernst Emsheimer. Saksan- ja englanninkielinen artikkelikokoelma. Aiheina mm. gruusialainen kansanmusiikki, eurooppalainen polyfonia, shamaanirumpu ja paimensoittimet. 290 s.
47,-
FOLKMUSIK OCH DANSÅRET 1990
Ruotsinkielinen raporttikokoelma (5 vihkoa) kansanmusiikkivuoden tuloksista. Haastatteluita, tutkimuksia yleisön suhtautumisesta, keskusteluita, arviointeja ja lehdistön näkökulmia.240 s.
12,-
KENTÄLTÄ KENTÄLLE
Pertti Virtaranta (toim). Erkki Ala-Könnin juhlakirja, joka sisältää 13 mielenkiintoista artikkelia suomalaisesta kansanmusiikista ja perinteestä, kirjoittajina mm. M.Kuusi, E.Nallinmaa, P.Virtaranta, P.Helistö ja A.Asplund. Lisäksi E. Ala-Könnin bibliografia.177 s.
15,-
PAIMENEN SÄVELIÄ
Jukka Louhivuori-Rauno Nieminen. Teppo Revon lyhyt elämänkerta, paimensoitun rakennus- ja soitto-ohjeet sekä yli 20 sävelmää. 76 s.
10,-
SETUMAALTA HARJUMAALLE
Timo Leisiö. Erinomainen kuvaus setulaisista ja heidän kulttuuristaan. Mukana mm. A.O.Väisäsen matkakertomus vuodelta 1913 ja joukko artikkeleita setujen musiikista. Runsaasti nuottiesimerkkejä ja kuvia. Myös katsaus Väisäsen elämänvaiheisiin. 215 s.
24,-
PISTI PILLIT SÄKKIHINSÄ
Timo Leisiö & Juha Tainio. Onko Suomessa soitettu säkkipilliä? Kirjasessa annetaan kysymykseen vastaus ja esitellään uusimmat (1988) säkkipilliä koskevat tutkimustulokset. 32 s.
2,-
SUOMEN KANSANMUSIIKKI (sid)
Erkki Ala-Könni. Prof. Ala-Könnin 18 artikkelista koottu yhtenäinen teos, joka kuvaa suomalaista kansanmusiikkia monipuolisesti ja kattavasti. 199 s.
17,-
SUOMEN KANSANMUSIIKKI (nid)
Erkki Ala-Könni. Prof. Ala-Könnin 18 artikkelista koottu yhtenäinen teos, joka kuvaa suomalaista kansanmusiikkia monipuolisesti ja kattavasti. 199 s.
14,-
KLANEETTI - SUOMALAISEN KANSANKLARINETIN VAIHEITA (sid)
Paavo Helistö. Ainutlaatuinen selvitys klarinetin syntyvaiheista ja sen pitkästä matkastasuomalaisen pelimannin käsiin. 175 s.
24,-
KLANEETTI - SUOMALAISEN KANSANKLARINETIN VAIHEITA (nid)
Paavo Helistö. Ainutlaatuinen selvitys klarinetin syntyvaiheista ja sen pitkästä matkastasuomalaisen pelimannin käsiin. 175 s.
17,-
JU PET, SANOI SANTERI
Simo Westerholm. Santeri Isokankaan (1885-1967) elämänkerta on osa Kaustisen musiikkihistoriaa. Yrittäjänä ja Kaustisen kansanmusiikin vaalijana tunnetulla Santerilla oli uupumaton innostus herätellä taitajia kansansoiton ja purpurin pariin. 222 s.
10,-
KREETA HAAPASALO - IKONI JA IHMINEN (sid)
Ilkka Kolehmainen-Vesa-Tapio Valo (toim.). Viime vuosisadan tunnetuimman naismuusik komme elämänkerta ja matkakuvauksia kantelekiertueista, jotka ulottuivat Pietariin ja Tukholmaan asti. 176 s.
27,-
KEITELEEN OUDOMPI NUOTTIKIRJA
Ilpo Saastamoinen. Musiikin opettajille tarkoitettu opaskirja, jonka pääpaino on luovuudessa, huumorissa ja improvisoinnissa. Mm. 50 alkuperäiskansojen musiikista nuotinnettua esimerkkiä. 100 s.
9,-
FINNISH FOLK HYMN SINGING
Päivikki Suojanen. Laaja englanninkielinen musiikkiantropologinen tutkimus suomalaisesta veisuuperinteestä ja siihen liittyvästä kulttuurista. 356 s.
16,-
HENGELLISTEN KANSANSÄVELMIEN MUUNTUMINEN
J.Louhivuori. Runsain nuottiesimerkein valotettu tutkimus veisuuperinteen muuntelusta ja muuntumisesta. 234 s.
8,-
KANSANSOITTAJIA JA PELIMANNIMUSIIKKIA KARJALAN KANNAKSELTA
Antti Koiranen. Perusteellinen selvitys Sakkolan kansansoittajista ja musiikkiharrastuksesta 1900-luvun alkupuoliskolla. Mukana 18 pelimannisävelmän nuotinnukset. 81 s.
7,-
TAMPEREEN YLIOPISTON KANSANPERINTEEN LAITOKSEN SOITINKOKOELMA
Eija Koivusalo.Pääasiallisesti Erkki Alkönnin keräämän kansansoitinkokoelman esittely. Mukana noin 700 soitinta tai soittimen osaa. 60 s.
2,-
IRISH MINSTRELS AND MUSICIANS
Francis O'Neill. Irlannin tunnetuimman kansanmusiikinkerääjän kuvaus irlantilaisista soittajista ja tanssimusiikista. Julkaistu ensimmäisen kerran 1913. 497 s.
34,-
THE IRISH SONG TRADITION
Sean O Boyle. Johdatus irlantilaiseen lauluperinteeseen ja 25 esimerkkikappaleen nuotit. 94 s.
10,-
THE BAILA OF SRI LANKA AND THE CALYPSO OF TRININDAD
Krister Malm-Roger Wallis. Raportti kahden eri kulttuurin musiikista ja 'mediasoinnin' vaikutuksista niihin. 35 s.
3,-
NATIONAL IDENTITY IN A CHANGING WORLD OF MEDIA TECHNOLOGY
Krister Malm-Roger Wallis. Raportti mediateknologian vaikutuksista ruotsalaiseen musiikkikulttuuriin. 38 s.
3,-
THE WORKINGS OF THE PHONOGRAM INDUSTRY
Krister Malm-Roger Wallis. Raportti äänilevyteollisuuden vaikutuksista. 16 s.
3,-
WHAT'S GOOD FOR BUSINESS
K. Malm-R. Wallis. Raportti turismin vaikutuksista perinnemusiikkiin. Esimerkkeinä Ruotsi, Kenia ja Tunisia. 16 s.
3,-
PUSH-PULL FOR THE VIDEO CLIP
Krister Malm-Roger Wallis. Raportti musiikkiteollisuuden ja musiikkivideoiden välisistä suhteista. 39 s.
3,-
SOROFE CASSETTES FOR DEVELOPMENT 1-3
Ole Reitov-Krister Malm. Kolmiosainen raportti Malissa 1986-1992 tehdystä kokeilusta, jossa kulttuurilehteä alettiin julkaista äänikasetteina. Yhteensä 118 s.
8,-