haitarit tinapillit munniharput viulukotelot

Castagnari-haitarit

Yksiriviset haitarit

Melodeon on ammattilaiskäytöön suunniteltu yksirivinen, joka on varustettu Antonellin valmistamilla huippulaatuisilla teräskielillä. Viimeistely on perinteinen ja koristeellinen. Runko on valmistettu mustaksi värjätystä pyökistä. Melodeon sopii erinomaisesti niin cajun-musiikkiin, kanadanranskalaiseen kuin suomalaiseenkin musiikkiin.


Melodeon

Äänikerrat: 4
Koko: 25cm x 14cm
Paino: 2,3 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: mustaksi värjätty pyökki
Rekisterit: 4 diskanttipuolella
Sävellaji: D
Hinta: 2690,-

Edulliset mallit

Studio ja Niko ovat 'normaalikokoisia' (27x16 cm) 2-rivisiä, jotka ovat laatuunsa nähden huomattavan edullisia. Hinta on saatu halvaksi karsimalla ulkoinen koristelu yksinkertaiseksi. Studiossa ja Nikossa malleissa on käytetty vain kahta äänikertaa, Sanderiss kolme. Studiossa ja Sanderissa on koneellisesti tehdyt kielet ja Nikossa 'Super Dural' -kieliä (kaikissa muissa malleissa on käsin viimeistellyt Antonelli-kielet). Haitareiden runko on valmistettu kirsikkapuusta. Niko-mallin koristelu on hiukan Studiota runsaampi ja sen kielet ovat lähes Tipo a Mano -kielten veroiset. Erinomainen hinta/laatu -suhde. Sander-malli on kolmiäänikertainen. Avoin näppäimistö tekee haitareista helpposoittoisia. Halvasta hinnasta huolimatta näiden soitinten äänten syttyvyys on aivan toista luokkaa kuin mihin kaksirivisten kohdalla ollaan Suomessa totuttu.


Studio

Äänikerrat: 2
Koko: 28cm x 16cm
Paino: 3,4 kg
Kielityyppi: konekieli
Materiaali: kirsikkapuu
Rekisterit: ei rekistereitä
Sävellaji: G/C
Hinta: 2390,-
Hinta terssirekisterillä: 2640,-

Niko

Äänikerrat: 2
Koko: 28cm x 16,5cm
Paino: 3,5 kg
Kielityyppi: Super Dural
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: ei rekistereitä
Sävellaji: G/C
Hinta: 2540,-

Sander

Äänikerrat: 3
Koko: 28cm x 17,0cm
Paino: 3,9 kg
Kielityyppi: konekielet
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: 1 diskanttipuolella
Sävellaji: G/C
Hinta: 2990,-

Pienikokoiset ammattilaismallit

Lilly on eräs pienimmistä Castagnarin malleista (21,5x12 cm). Vaikka Lilly sopiikin hyvin lapsille kokonsa puolesta, on se soitto-ominaisuuksiltaan ammattilaistasoa. Kielet ovat Antonellin huippulaatua. Äänikertoja on vain yksi, mikä tekee Lillyn äänestä hieman concertinamaisen. Lilly on sopiva niin yhtyesoittoon kuin soolosoitantaankin. Esimerkkejä Lillyn soinnista voi kuulla mm. Groupa ja Ottopasuuna-yhtyeiden levyiltä. Tommy on myös huomattavasti pienempi (23x14 cm) kuin 'normaalikokoiset' kaksiriviset. Tommyyn on kuitenkin mahdutettu kolme äänikertaa, ja se on ominaisuuksiltaan (kätevää kokoa lukuunottamatta) isompien ammattilaismallien kaltainen. Tommya käyttävät mm. Sharon Shannon ja Tallari-yhtye.


Lilly

Äänikerrat: 1
Koko: 21,6cm x 13cm
Paino: 1,8 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: ei rekistereitä
Sävellaji: D/G, tilauksesta myös G/C ym sävellajit
Hinta: 1890,-

Tommy

Äänikerrat: 3
Koko: 23,4cm x 14,5cm
Paino: 2,8 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: 1 diskanttipuolella
Sävellaji: G/C
Hinta: 3660,-

Normaalikokoiset ammattilaismallit

Hascy, Trilly ja Mory edustavat Castagnarin normaalikokoisten kaksirivisten huippumalleja. Kaikki ovat soitto-ominaisuuksiltaan samantyyppisiä. Kielet ovat Antonellin valmistamia ja kaikissa malleissa on kolme äänikertaa. Hascy on koristeltu perinteiseen tapaan reunustaa kiertävillä upotetuilla koristelistoilla. Hascyn diskanttipuolen rekistereillä voi valita neljän eri sointivaihtoehdon välillä: tremolo, tremolo bassoäänikerralla, kuiva, ja kuiva bassoäänikerralla. Hascyssa ja Moryssa on puumateriaalina käytetty pähkinä- ja/tai kirsikkapuuta. Trilly-malli on Castagnarin puutyötä kauneimmillaan. Sen kaikissa valmistusvaiheissa on käytetty parhaita saatavilla olevia raaka-aineita ja osia. Puumateriaalina on käytetty punertavaa padauk-puuta. Mory on Castagnarin monipuolisin ja kehittynein kaksirivismalli. Diskanttipuolella on normaalien näppäimien lisäksi 5 muunnesävelnäppäintä, jotka tekevät haitarista lähes kromaattisen. Bassopuolella on 12 näppäintä, joiden sointia voidaan muuttaa neljällä eri rekisterillä. Diskanttipuolella on kolme äänikertaa ja kolme rekisteriä, jotka on sijoitettu otelaudan taakse, joten niitä on helppo käyttää peukalolla soiton aikana. Morya käyttää mm. Markku Lepistö.


Hascy

Äänikerrat: 3
Koko: 28cm x 17cm
Paino: 3,9 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: 2 diskanttipuolella
Sävellaji: G/C
Hinta: 3890,-

Trilly

Äänikerrat: 3
Koko: 28cm x 17cm
Paino: 4,3 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: padauk
Rekisterit: 7 diskanttipuolella, 4 bassopuolella
Sävellaji: G/C
Hinta: 4890,-

Mory

Äänikerrat: 3
Koko: 30cm x 20cm
Paino: 5,4 kg
Kielityyppi: Tipo a Mano
Materiaali: kirsikkapuu/pähkinäpuu
Rekisterit: 5 diskanttipuolella, 4 bassopuolella
Sävellaji: G/C
Hinta: 4790,-

Castagnari

Castagnarin haitaritehdas on toiminut Recanatissa Italiassa jo noin 100 vuotta. Castagnari on erikoistunut yksi-, kaksi- ja kolmirivisiin haitareihin ja panostanut erityisesti korkeaan laatuun ja upeaan viimeistelyyn. Halvat hinnat eivät ole yrityksen kilpailuvaltti, vaan materiaalit on valittu aina parhaasta päästä. Tämä johtoajatus on tuottanut Castagnarille hyviä tuloksia, sillä merkkiä pidetään yleisesti kaksirivisten haitarien 'Stradivariuksena'. Tätä on edesauttanut myös se, että Castagnarin valmistuksessa puumateriaalin käsittelyllä ja viimeistelyllä on erityisen tärkeä osuus.

Castagnarin tuotevalikoimassa on lähes 40 erilaista haitaria, joista on tuotelistaamme valittu Suomen olosuhteisiin parhaiten sopivat mallit. Kaikissa luettelon kahdeksalla bassonäppäimellä varustetuissa haitareissa on käytetty Suomessa tavallisimmin käytettyä bassojärjestelmää, joka esimerkiksi G/C -vireisissä haitareissa sisältää seuraavat soinnut: G, C, D, em, am, H. Näistä H-sointu saadaan sekä vetämällä että työntämällä. Poikkeuksena on malli Lilly, jossa H:n tilalla on F-sointu, kuten eurooppalaisessa järjestelmässä. Diskanttijärjestelmässä sisärivin viides näppäin on suomalaiseen tapaan 'käännetty', mikä helpottaa palkeen käyttöä.

Muutkin bassojärjestelmät ja myös normaalista poikkeavat diskanttijärjestelmät ovat saatavilla, mutta toimitusaika voi tällöin olla useita kuukausia. Mikäli olet kiinnostunut kolmirivisistä haitareista, poikkeuksellisista viritysjärjestelmistä tai Castagnarin muista haitarimalleista, kysy lisätietoja!

Tutustu Castagnarin omiin sivuihin klikkaamalla logoa: